‘En iyi nimet afiyettir’.....

İmam Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: "Afiyetten daha güzel bir elbise yoktur. Ey insanlar! Allah'tan yakîn dileyin ve afiyet talep edin. Zira en iyi nimet afiyettir"

<‘En iyi nimet afiyettir’.....

H. OKAN EGESEL

Resûlullah (s.a.a) şöyle buyurmuştur: "Her kim bana bir defa salavat gönderirse, Allah yüzüne afiyetten bir kapı açar."
Resûlullah (s.a.a), bir şahsın Allah'tan sabır talep ettiğini duyunca şöyle buyurmuştur: "Allah'tan bela istedin. O halde afiyet de iste."
İmam Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: "Olanlar için (Allah'a) hamd edip, olacaklar için yardımını dileriz. Bedenimizin sağlıklı olmasını dilediğimiz gibi, din konusunda da esenlik dileriz."
İmam Sâdık (a.s) şöyle buyurmuştur: "Afiyet gizli (ve tanınmayan) bir nimettir. Var olunca unutulur ve yok olunca hatırlanır."
İmam Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: "Kulun şu iki haslete güvenmesi doğru değildir: Afiyet ve zenginlik. Zira onu afiyette görürken aniden hastalanır; zengin görürken aniden fakirleşir."
İmam Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: "Afiyet nimetlerin en tatlısıdır."
İmam Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: "Afiyet iki elbiseden en üstünüdür."
İmam Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: "Afiyetten daha güzel bir elbise yoktur."
İmam Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: "Ey insanlar! Allah'tan yakîn dileyin ve afiyet talep edin. Zira en iyi nimet afiyettir."
İmam Bâkır (a.s) şöyle buyurmuştur: "Afiyet gibi bir nimet ve başarının yardımı gibi bir afiyet yoktur."
İmam Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: "Din ve dünya afiyeti, büyük bir nimet ve azim bir bağıştır."
İmam Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: "Afiyet ile hayatın lezzeti tadılır."
İmam Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: "Her afiyet bir sıkıntı ve belayla sonuçlanır."
İmam Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: "Eğer Allah size afiyet verirse, kabul edin ve eğer bir belaya düçar olursanız sabredin. Zira akıbet şüphesiz takva sahiplerinindir."
İmam Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: "Cennet karşısında her nimet değersizdir ve cehennem ateşiyle mukayesede her bela afiyettir."
İmam Sâdık (a.s) şöyle buyurmuştur: "Her kim uzun süren afiyetten nasiplenmek isterse, Allah'tan sakınmalıdır."
İmam Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: "Afiyet on parçadır. Bunun dokuz parçası Allah'ın zikri dışında susmakta ve bir parçası ise sefihlerle (akılsızlarla) oturmayı terk etmektedir."
İmam Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: "Her kim elinin altındakinin afiyet içinde olmasından hoşnut olursa, kendi üstündekilerden de selamet ve afiyet elde eder."
İmam Sâdık (a.s) şöyle buyurmuştur: "Allah'tan af ve afiyet isteyin. Zira sizler, bela ehli değilsiniz. Sizden önce İsrailoğullarından bir grup, küfretsinler diye testerelerle parçalandıkları halde yine de küfretmediler." (Muhammed Muhammedî Reyşehrî, Mizanu'l-Hikmet).