BTP Genel Başkan Yardımcısı Eyercioğlu’ndan hükümete ekonomi eleştirisi

BTP Genel Başkan Yardımcısı Eyercioğlu, "Bizim ekonomi politikalarımızı idare edenlerin ekonomimizi düzeltmekten öte uluslar arası tefecilerin isteklerini getirdiklerini ya da 'bunların vermiş oldukları borçları nasıl tahsil ederiz' noktasında çalışma yaptıklarını görüyoruz" dedi.

<BTP Genel Başkan Yardımcısı Eyercioğlu’ndan hükümete ekonomi eleştirisi

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Eyercioğlu AKP iktidarının ekonomi politikasını eleştirdi. Türkiye'nin ekonomisini düzeltmekten öte uluslar arası tefecilerin isteklerinin yerine getirildiğini ifade eden Eyercioğlu Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yeni  vergi paketi hazırlığına, "Vatandaşta para yok" şeklinde karşılık verdi.


BTP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Eyercioğlu AKP iktidarının ekonomi politikasını eleştirdi.

Eyercioğlu yenimesaj.com.tr'ye şu değerlendirmeleri yaptı: "Bizim ekonomi politikalarımızı idare edenlerin ekonomimizi düzeltmekten öte uluslar arası tefecilerin isteklerini getirdiklerini ya da 'bunların vermiş oldukları borçları nasıl tahsil ederiz' noktasında çalışma yaptıklarını görüyoruz. Ekonomik politika diye ortaya konulanlar veya açıklanan paketlerin tamamı aslında vatandaştan daha fazla alıp bu açıkları kapatmak üzerine dayanıyor. 
 

"Açlık sınırının altında maaş alan insanların üzerine bir yük daha"



Açlık sınırının altında maaş alan insanların üzerine siz bu zamlarla beraber bir yük daha koyuyorsunuz. Dolaylı vergi dediğimiz sistemi hiçbir şekilde kimse tartışmıyor.  Türkiye'nin vergi gelirlerinin yüzde 65'inden fazlası dolaylı vergi. Dolaylı vergi ne demek? Bu, kazanca karşılık gelen vergi değil, tüketim maddelerine koymuş olduğunuz vergiler dolayısıyla birey başına ödediğimiz vergi.
 

"Millette para yok, ceplerde para kalmadı"



Yani sizin 10 milyon aylık geliriniz de olsa 17 bin lira aylık geliriniz de olsa aynı ürünleri tükettiğiniz yani aynı temel gıda maddelerini aldığınızda vergi oranlarınız aynı oluyor. Dünyanın hiçbir yerinde bu kadar dengesiz bir vergi politikası yoktur. Peki bu vergi politikasında bir düzenleme yapılacak mı? Hayır! Bu konuda açıklanmış bir paket, bir strateji var mı? Hayır! Ne söyleniyor bize; daha fazla vergi toplayacağız. Peki kimden toplayacaksın? Yüzde 65'ini dolaylı vergi olarak alıyorsun. O halde hala bütün hesap sabit gelirlinin, emeklinin, işçinin üzerinde dönüyor. O halde bu politikaların başarılı olma şansı yok çünkü millette para yok, ceplerde para kalmadı, insanlar tüketim kabiliyetini kaybetti. Siz daha fazla da gelseniz benim cebimde olan paradan daha fazlasını alıp gitme şansınız yok. Bunu zaten şu anda topluyorsunuz daha fazlasını almak için ne kadar uğraşırsanız uğraşın olmayandan alamazsınız.  Ticarette bile bu böyle, adamda para yoksa elinizde ne imkan olursa olsun, ne güç olursa olsun bunu alamazsınız.

 

"Milli Ekonomi Modeli'ni devreye koyalım"



Bu vatandaşta bu para yok. O halde Sayın Şimşek'e de e ve onun arkasında bu politikaları üretenlere de söyleyelim; dar gelirli de bu para yok, eğer siz bu açığı kapatmak istiyorsanız gözlerinizi başka yere dikmeniz lazım. Bizim önerimiz kimsenin cebine göz dikmeyin, gelin Milli Ekonomi Modeli'ni devreye koyalım ve hep beraber bu zenginliği ortaya koyarak borçlarımızı ödeyelim ve  bağımsız bir ülke olmanın tadını çıkaralım"