‘Onların nefisleri iffetlidir’.....

İmam Ali (a.s), takva sahiplerinin sıfatı hakkında şöyle buyurmuştur: "Onların hacetleri hafif, nefisleri ise iffetlidir. İffetle birlikte olan yoksulluk; çirkinlik ve kötülükle birlikte olan zenginlikten daha hayırlıdır".

<‘Onların nefisleri iffetlidir’.....

H. OKAN EGESEL

İmam Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: "İffetten ayrılma! Şüphesiz iffet ne de güzel bir arkadaştır."
İmam Sâdık (a.s) şöyle buyurmuştur: "İnsanların eşleri hakkında iffetli olun ki sizin eşleriniz hakkında da iffetli olunsun."
Davud (a.s) zamanında bir kadın vardı ki bir erkek onun yanına gidiyor ve zorla ona tecavüzde bulunuyordu. Aziz ve Celil olan Allah o kadının kalbine o adama şöyle demesini ilka etti: "Sen her defa benim yanıma gelince başka bir adam da senin eşinin yanına gidiyor."
O şahıs kendi karısının yanına gitti ve yanında bir erkeğin olduğunu gördü. O erkeği, Davud'un (a.s) yanına getirerek şöyle dedi: "Ey Allah'ın Peygamberi! Benim başıma gelen hiç kimsenin başına gelmemiştir."
Davud (a.s), "O bela nedir?" diye buyurdu.
O şahıs, "Bu adamı eşimin yanında gördüm" dedi.
Allah-u Teâlâ, Davud'a (a.s) vahyetti ve o şahsa şöyle demesini emretti: "Hangi elle verirsen o elle de alırsın."
Resûlullah (s.a.a) şöyle buyurmuştur: "Allah hayâlı ve iffetli kimseyi sever. Küstah ve inatçı dilenciden ise nefret eder."
İmam Ali (a.s), takva sahiplerinin sıfatı hakkında şöyle buyurmuştur: "Onların hacetleri hafif, nefisleri ise iffetlidir."
İmam Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: "İffetle birlikte olan yoksulluk; çirkinlik ve kötülükle birlikte olan zenginlikten daha hayırlıdır."
Resûlullah (s.a.a) şöyle buyurmuştur: "Allah şu üç kimseye kesinlikle yardım eder: Allah yolunda savaşan kimseye, özgürlüğünün karşılığını ödemek isteyen sözleşmeli köleye ve iffetli olmak için evlenen kimseye."
Resûlullah (s.a.a) şöyle buyurmuştur: "Allah fakir, iffetli ve ailesi olan mümin kulunu sever."
Resûlullah (s.a.a) şöyle buyurmuştur: "Bir hak talep eden kimse onu tam veya nakıs bir iffetle talep etmelidir. (Hakkını alırken mümkün olduğu kadar günaha düşmemeye çalışmalıdır)."
Resûlullah (s.a.a), şöyle dua buyururdu: "Allah'ım! Ben Senden hidayet, sakınma, iffet ve zenginlik dilerim."
Resûlullah (s.a.a), Ensar'ın isteği üzerine yanındaki tüm Beyt'ül-Malı onlara verdi ve yanında bir şey kalmayınca şöyle buyurdu: "Benim yanımda olan mal varlığını asla sizden gizlemem ve esirgemem. Her kim iffetli olursa Allah onu iffetli kılar ve her kim müstağni olmak isterse, Allah onu da müstağni kılar." (Muhammed Muhammedî Reyşehrî, Mizanu'l-Hikmet).